Aile Danışmanlığı Staj İmkanı

Aile danışmanlığı sertifikası günümüz kariyer planlamalarında sıkça karşımıza çıkan bir terimdir. Toplumun en küçük yapı taşı olarak vurgulanan aile kavramının günümüzde pek çok sorunla beraber temelden sarsılabileceğine şahit olabiliyoruz. Gerek maddi ve manevi sorunlar gerekse psikolojik süreçler doğrultusunda aile bireylerinin birbiriyle kopma noktasına gelmesi mümkün olabiliyor. İşte aile danışmanlığı tam bu noktada işlevsel sonuçlar elde etme amacı güdüyor. 

Aile danışmanlığı 2012 yılında resmi gazete de yayınlanarak meslek olarak tanımlanmıştır. Gerçek kişiler ve özel hukuk tüzel kişileri ile kamu kurum ve kuruluşlarınca açılacak aile danışma merkezleri yönetmeliği olarak geçen yönetmeliğe buradan ulaşabilirsiniz. Aile danışmanlığı eğitimini yönetmeliğe göre üniversite onaylı olarak alabilirsiniz. Devlet üniversitesi onaylı aile danışmanlık eğitimini almanızı tavsiye ederiz.  

AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKASI ALINIRKEN  ÖNEMLİ NOKTALAR

Aile danışmanlığı eğitimi neresi onaylı?

Aile danışmanlığı eğitiminin içeriği nasıl?

Aile danışmanlığı eğitimini veren hocaların mesleki tecrübeleri nedir?

Aile danışmanlığı eğitimini aldıktan sonra uygulama ve süpervizyon var mı?

Aile danışmanlığı eğitiminde staj imkânı var mı?

Aile danışmanlığı eğitiminden sonra size danışmanlık yapıyor mu?

Aile danışmanlığı yapmak için kendi ofisinizi açmak istediğinizde yardımcı oluyorlar mı?

Aile danışmanlığı stajından sonra sizlere çalışma imkânı sunuyorlar mı?

Biz tüm bu soruları kendimize sorarak en ıyı cevapları bulmaya çalıştık. Sizlerde iyi bir aile danışmanlığı eğitimi almak ve sonrasında başarılı bir aile danışmanlığı hizmeti vermek isterseniz öncelikli olarak www.omurboyuegitim.com la iletişime geçiniz. Ayrıntılı bir bilgi aldıktan sonra kesinlikle doğru adres olduğunu fark edeceksiniz. Aile danışmanlığı eğitiminin içeriği, dersleri veren hocalar, saha uygularının olması, aktif aile danışmanlığı hizmetinin verilmesi, 17 ilde eğitim merkezlerinin olması, 9 aile danışmanlık merkezinde aile danışmanlığı hizmeti vermesi sizin için büyük bir referans olacaktır.

AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKASI İÇERİĞİ NASIL OLMALIDIR ?

Aile danışmanları teknik olarak evli çiftlerin birbiriyle yaşadıkları sorunları, ev içerisinde yaşanan anlaşmazlıkları, maddi ve manevi problemleri, ebeveynlerin çocukla olan sorunlarını dinleyen, objektif bir yönlendirmeyle bu sorunların çözümünü sunan kişilerdir. Ailenin tüm sorunlarını danışabileceği ve toplu oturumlar şeklinde tüm aile bireyleriyle ya da aile bireyleriyle tek tek yapılacak görüşmelerle sonuca ulaşılması amaçlanmaktadır. Aile danışmanlığı eğitiminin en önemli noktası ders içeriği, uygulama ve süper vizyon aşamasıdır. Bu eğitimlerin üzerine birde size aile danışmanlık merkezinde aile danışmanlığı staj imkânı sağladıkları için müthiş bir imkan olduğunu düşünüyorum.

AİLE DANIŞMANI NE İŞ YAPAR ?

Aile danışmanlığı sertifikası alan bir birey evin içerisinde ya da dışarısında yaşanabilecek, aileyi ilgilendiren tüm sorunların çözümünde katkı sağlayabilir. Yaşanabilecek duygusal, maddi, manevi, psikolojik sorunların tümünü ele alarak aile fertlerinin daha sağlıklı bir iletişim kurmalarına olanak tanımalıdır. Sorunların çözümü için gözlemler dahilinde yeni yol haritaları çizmek ve onları yönlendirmek aile danışmanının görevleri arasındadır.

AİLE DANIŞMANLIĞI ÇALIŞMA ALANLARI 

Günümüz kariyer planlamalarında çokça yer edinmesinden ötürü aile danışmanlığı sertifikası programına dahil olmayı düşünen pek çok kişi var. Bu bağlamda da çalışma alanları ciddi bir merak konusu olabiliyor. Tabii ki pek çok farklı sektörü bu aşamada listelemek mümkün iken yukarıda da belirttiğimiz lisans eğitimlerinin tamamlanması bazı meslek grupları için hayati önem taşıyor. Örneğin bir psikolog ya da psikolojik danışmanlık uzmanı için aile danışmanlığı yapabilme şansı yaratabilir.

Ayrıca bu standartlara sahip bir birey için mevcut danışmanlık merkezlerinde çalışma ve merkezlerde aile danışmanı olarak işe başlama olanağı tanıyabilir. Devlet içerisinde de özellikle sosyal yardımlar genel müdürlüğü kapsamında aile danışmanlığı iş ilanları açılmaktadır. Aile sosyal destek programı dahilinde sorun yaşayan ve bu sorunların üstesinden gelemeyen ailelere devlet tarafından destek tahsis edilmektedir. Bu destek içinse aile danışmanlarına ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Aile danışmanlığı stajı aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne bağlı “ özel aile danışmanlık merkezilerinde” yapılmaktadır.

Aile danışmanlığı stajında aile danışmanlık merkezinde yapılan tüm işlemleri görürsünüz,

Aile danışmanlık stajında danışanlardan izin alınmak şartıyla gerçek bir aile danışmanlık seansı yaşarsınız.

Aile danışmanlık stajında öğrenmiş olduğunuz objektif testleri, zekâ testlerini uygulama fırsatı bulursunuz.

Aile Danışmanlık stajında bir aile danışmanlık merkezinin nasıl işlediğini, neler yapıldığını iyice öğrenirsiniz.

Kısaca aile danışmanlık stajında aile danışmanlığı yapabilmek için tüm her şeyi öğrenirsiniz. Aile danışmanlık merkeziniz açabilir ve sorunsuz bir şekilde çalışabilme imkanı elde edersiniz.

Aile danışmanlık stajından sonra isterseniz bizlerle de çalışabilirsiniz.

 

AİLE DANIŞMANLIĞI, ÇİFT TERAPİSİ, AİLE DİZİMİ VE STAJ İMKANLARI 

 

HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN

0322 458 0 458 – 0507 204 61 82

0542 204 61 82 – 0507 204 61 83

 

 

 

 

Hayat Boyu Eğitim Merkezi
Makalelemiz Hakkında Düşüncelerinizi Belirtin

Cevap Yazınız

Hayat Boyu Eğitim Merkezi
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart