Tiyatro Eğitimi Eğitmenlik Sertifikası Nasıl Alınır ?

tiyatro eğitimi eğitmenlik sertifikası nasıl alınır tiyatro eğitim

Tiyatro ; insanların  önünde sergileme amacı ile yapılan gösterilerin tümüne verilen isimdir.  Tiyatro; ilk olarak Antik Yunan’da ortaya çıkmış ve tüm dünyaya yayılmıştır. İnsanlık tarihi kadar eski olan bu sanat dalı günümüzde halen popüler ve ilgi görmektedir. Çok sayıda aile çocuklarının tiyatro eğitimi alarak bu alanda kendini geliştirmesini istemektedir. Tiyatro eğitimi çocukların sahne sanatlarına ilgisini artırırken sosyal çevre bilincine de katkı sağlayabilmektedir.  Tiyatro eğitimi eğitmenlik sertifikası kullanıcılar tarafından çok merak edilen bir konudur. Bu sertifikanın Üniversite Onaylı  olması çok önemli bir kriterdir. Çünkü bu sertifakayı kullanarak okullarda tiyatro eğitimi verebilmeniz maddi kazanç açısından sizlere katkı sağlayabilmektedir.

Tiyatro Eğitmenlik Eğitimi Sertifika Programına Kimler Katılmalıdır ? 

Tiyatro eğitimi eğitmenlik sertifikası programına katılabilmek  için herhangi bir ön şart bulunmamaktadır. Eğitimler genel olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan öğretmenler, yeni mezun öğretmenler, katılabilmektedir. Diğer yandan eğitim sektöründe çalışan diğer meslek grupları da dahil olmak üzere bu konuda kendimi geliştirmek isteyen herkes katılabilir.

Tiyatro Eğitmenlik Eğitimi Sertifika İçeriği Nedir ?

Tiyatro eğitimi eğitmenliği sertifikası ders içeriğinde   200 saatlik canlı ders ve döküman bulunmaktadır. Bu dersleri devam edip ayda 2 defa düzenlenen soru- cevap derslerine de  katılım sağlayabilirsiniz. Ders içeriğinde ;

  • İletişim
  • İnsan İlişkileri
  • Yaratıcı Drama
  • Kostüm ve Aksesuar Uygulamaları
  • Sahne Gösterileri
  • Doğaçlama tiyatro oyun türleri  gibi eğitimler bulunmaktadır.

Bu eğitimlerin sonunda 20 soruluk bir sınava girmeniz gerekmektedir. Sınavda başarılı olduktan sonra E-devlette sorgulanabilir bir sertifikanız olacaktır. Bu sertifikanın diğer önemli özelliği ise  Üniversite onaylı olmasıdır. Bu eğitimizde kursiyerlere 5 defa sınava katılım hakkı verilmektedir. Bu sınavların herhangi birinde başarılı olmanız durumunda sertifikanız sizlere posta yolu ile gönderilmektedir. İstenildiği taktirde sizlerde kurumlarımızdan elden de alabilirsiniz.

Tiyatro eğitimi eğitmenliği sertifikası  sahibi  olan kursiyerlerimiz okullarda egzersiz açma gibi imkanlara sahip olmaktadır. Diğer yandan Halk Eğitim Merkezlerinde 320 saatlik uygulamalı tiyatro modülü kursu açabilirsiniz. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda  Tiyatro Eğitmeni  olarak çalışabilirsiniz  özellikle anaokulu, kreş gibi kurumlarda eğitmen olarak görev alabilirsiniz. Bu kurumlardaki  kişilere tiyatro konusunda yardımcı olabilirsiniz. Bu eğitimiz hakkındaki tüm detaylı bilgilere Tiyatro eğitimi eğitmenlik sayfamızdan inceleyebilir. Eğitimi verecek olan uzman eğitmenlerimiz hakkındaki okul,tecrübe,verdiği dersler gibi tüm detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Hayat Boyu Eğitim Merkezi
Makalelemiz Hakkında Düşüncelerinizi Belirtin

Cevap Yazınız

Hayat Boyu Eğitim Merkezi
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart